Activiteiten op de kinderboerderij

Natuurspeelplek

Vlak achter de kinderboerderij, aan de kant van de Weteringpolder, ligt een prachtige natuurspeelplek. Deze is tijdens onze openingstijden bereikbaar via het terrein van de kinderboerderij. Buiten onze openingstijden kun je omlopen via het wandel- en fietspad naar de polder.

Dieren voeren

Onze dieren mogen  gevoerd worden met voer dat je voor € 0,75 kunt kopen bij ons aan de kassa. Daarvoor zijn tokens die je kan inwisselen in de speciaal neergezette voerautomaten. Je vindt ze op ons terras in de groene kast.

Het is niet de bedoeling eigen voer mee te nemen en aan de dieren te geven in verband met afgestemde diëten van de dieren.

Speurneuzen speurtocht

Sinds kort hebben we een hele leuke speurtocht waar je op zoek moet gaan naar foto’s op het terrein van de kinderboerderij. Op de foto’s staan letters en samen vormen ze een woord. Kan je het goede woord vinden? Dan krijg je een mooi diploma met je naam er op.

Likt dit je leuk om te doen? Kom dan snel langs bij de kinderboerderij.

Cavia’s knuffelen

Op woensdagmiddag en vrijdagmiddag van 13.30 tot 14.30 kunnen onze cavia’s geknuffeld en geborsteld worden. Kom je langs?

Schaapscheerdersfeest

In het voorjaar is er de mogelijkheid voor kinderen om van dichtbij te kunnen zien hoe de schapen van de kinderboerderij worden geschoren.

Leuk om te weten is dat de meeste schapen in de maanden mei en juni worden geschoren, dus vlak voor de zomer. Dit wordt niet alleen gedaan omdat het dan vlak voor de heetste periode van het jaar is, maar ook omdat het in een warmere periode makkelijk scheert. Als het wat warmer is, zal de lanoline (het vet tussen de vacht)namelijk vloeibaarder zijn waardoor men makkelijker door de vacht kan komen met een scheermachine. De vacht van het schaap moet goed droog zijn om te kunnen scheren. Wat gebeurt er met de wol? Na het scheren wordt de wol opgerold en neergelegd in een droge en donkere plaats. Dit zorgt ervoor dat de wol kan ademen. De wol wordt dan ook nooit in een plastic zak gestopt. Wol kan verwerkt worden tot tapijtgaren, maar kan ook worden bewaard om andere dieren mee te poetsen, de vacht gaat hiervan heel mooi glimmen.

Peter Kooter aan het werk

Dierendiner

Op dierendag worden de dieren van de kinderboerderij, net zoals de rest van de dieren in Nederland, extra verwend met een speciaal ‘Dieren Diner’.