Activiteiten op de kinderboerderij

Natuurspeelplek

Vlak achter de kinderboerderij, aan de kant van de Weteringpolder, ligt een prachtige natuurspeelplek. Deze is tijdens onze openingstijden bereikbaar via het terrein van de kinderboerderij. Buiten onze openingstijden kun je omlopen via het wandel- en fietspad naar de polder.

Ponyritje en pannenkoek

Van april tot oktober kunnen kinderen op woensdagmiddag van 13.15 t/m 14.30 uur een ponyritje maken voor maar 1 euro. Een ritje mét pannenkoek kost 2 euro.

Bij slecht weer of extreme hitte wordt er NIET gereden. Houd onze website of het toegangsbord bij de ingang in de gaten voor het laatste nieuws.

Dieren voeren

Onze dieren mogen  gevoerd worden met voer dat je voor € 0,50 kunt kopen bij onze speciaal daarvoor neergezette voerautomaten. Je vindt ze op ons terras in de groene kast.

Cavia’s knuffelen

Op woensdagmiddag en vrijdagmiddag van 13.30 tot 14.30 kunnen onze cavia’s geknuffeld en geborsteld worden. Kom je langs?

Schaapscheerdersfeest

In het voorjaar is er de mogelijkheid voor kinderen om van dichtbij te kunnen zien hoe de schapen van de kinderboerderij worden geschoren.

Leuk om te weten is dat de meeste schapen in de maanden mei en juni worden geschoren, dus vlak voor de zomer. Dit wordt niet alleen gedaan omdat het dan vlak voor de heetste periode van het jaar is, maar ook omdat het in een warmere periode makkelijk scheert. Als het wat warmer is, zal de lanoline (het vet tussen de vacht)namelijk vloeibaarder zijn waardoor men makkelijker door de vacht kan komen met een scheermachine. De vacht van het schaap moet goed droog zijn om te kunnen scheren. Wat gebeurt er met de wol? Na het scheren wordt de wol opgerold en neergelegd in een droge en donkere plaats. Dit zorgt ervoor dat de wol kan ademen. De wol wordt dan ook nooit in een plastic zak gestopt. Wol kan verwerkt worden tot tapijtgaren, maar kan ook worden bewaard om andere dieren mee te poetsen, de vacht gaat hiervan heel mooi glimmen.

Peter Kooter aan het werk

Dierendiner

Op dierendag worden de dieren van de kinderboerderij, net zoals de rest van de dieren in Nederland, extra verwend met een speciaal ‘Dieren Diner’.