Dier van de maand | Februari

Deze maand gaat de ‘Dier van de maand’ over de Falabella’s. Dit zijn twee hengsten die bij ons verblijven; Crespo en Casanova.

Falabella’s zijn best kleine paarden, door hun stokmaat van 106 cm en lijkt door zijn proporties en overige lichaamsbouw meer op een paard dan een pony. Vele kleuren komen voor; bruin, zwart, en in mindere mate, bont gevlekt en palomino. Hun karakter kan omschreven worden als zeer intelligent, leergierig, aanhankelijk en oplettend. Falabella’s kunnen tussen de 25 en 35 jaar oud worden.

Ondanks dat onze twee zich aardig gered hebben in de sneeuw, zijn ze er niet dol op en kunnen best gevoelig zijn voor de kou (maar dat komt ook door hun lichaamsvolume).

Crespo en Casanova zijn geboren rond 2007 en in 2011 op de kinderboerderij gekomen als uitleen van Stal Zegwaard.

Crespo

Crespo is een paard die van de aandacht houdt. Hij is een energiek, enthousiast, nieuwsgierig paard die ook wel een beetje een dominant trekje in zijn karakter heeft.

Casanova

Casanova is een paard die echt eerst de kat uit de boom kijkt maar als hij iemand langer kent en diegene zijn vertrouwen heeft gewonnen, een echte knuffelkont is. Geeft duidelijk zijn grenzen aan met wat hij wel of niet wil en wat hij wel en niet fijn vindt. Hij is een paard die echt geniet van de aandacht die je hem geeft wanneer je met hem komt knuffelen of met hem gaat wandelen.

Crespo kan je herkennen aan de witte pluk in zijn staart en Casanova is te herkennen aan de witte bles op zijn neus.