Dier van de Maand… | Juni

Het dier van de maand is de Shetland pony of beter bekend als Shetlander. Op de kinderboerderij hebben we er 4 rondlopen op de velden, waarvan 3 mannetjes; ruinen en 1 dame; merrie. Max, Mickey, Ricky en Honey.

Honey is een echte sterke vrouw. Ze laat weten wanneer ze niet in een goede bui is maar natuurlijk ook als ze wel een goede bui heeft. Staat ook echt haar ‘mannetje’. Bijt van zich af wanneer het nodig is. Ze is echt lief voor de mensen die echt de tijd nemen om haar te leren kennen en echt de tijd nemen om haar aandacht te geven.

Mickey is goeie goedzak, vind alles wel best zolang hij maar aandacht krijgt. Hij is ook gek op alles wat eetbaar is, controleert dan ook je zakken van onder tot boven of je niet iets lekkers voor hem heb meegebracht. Rondjes lopen is niet zijn favoriete hobby tenzij hij lekker gras mag eten maar longeren vind hij wel leuk dan gaat hij heel hard galopperen en zie je hem zichtbaar genieten. Dan gaat hij er ook echt voor. (Helaas moesten we na meer dan 20 jaar afscheid nemen van onze Mickey door ziekte. We gaan hem erg missen.)

Max is verlegen voor wie hem niet goed kent maar heb je zijn vertrouwen komt hij graag een knuffel halen. Ondanks dat hij de kat uit de boom kijkt is hij ook heel nieuwsgierig en komt hij vaak voorzichtig dichterbij om te kijken wat je aan het doen bent. Is ook een ontzettende snoepkont. Maar niet te veel snoepjes geven hoor, haha.

Ricky is een combinatie van Max en Mickey en de enige bonte Shetlander. Hij is een ontzettende goedzak, vind alles wel best maar als je hem echt leert kennen, komt hij graag een knuffel halen. Net zoals Mickey, is rondjes lopen niet zijn favoriete hobby tenzij hij lekker gras mag eten.