Dier van de maand | Maart

Deze maand gaat de ‘Dier van de maand’ over de Dwerggeit. Dit is de kleinste geit maar wel één van de liefste die bij ons verblijft; Resa.

Dwerggeiten komen oorspronkelijk voor in Midden-, West- en Oost-Afrika, maar de West-Afrikaanse dwerggeit is daarvan de meest bekende. In Afrika wordt deze geit gehouden voor zijn huid en vlees. Daar is hij ook groter en dikker. Het ras werd  overgebracht naar Europa en Noord-Amerika waar de soort erg populair is vanwege zijn geringe omvang. Hier worden ze vooral op die eigenschap gefokt. Hij is daardoor al op een klein stukje land of in een ruime tuin te houden. Dwerggeiten zijn echte  kuddedieren, die niet graag alleen zijn. Ze zijn sociaal, aanhankelijk en speels en daarmee favoriete dieren voor kinderboerderijen, hertenkampen en dierentuinen.

Dwerggeiten hebben korte poten, een dikke buik en een compacte en stevige bouw. Dit ras heeft een korte, glanzende vacht met stevige, stugge haren. De kleuren kunnen enorm variëren, van bont met vlekken tot de vrij algemene bruine variant met een  zwarte streep over de rug. Sommige dwerggeiten hebben een sikje. Zowel de mannetjes als de vrouwtjes hebben kleine, iets naar achter gebogen hoorns.

Resa is 6 maart 2007 geboren en kwam in juli 2007 op de kinderboerderij. Dit betekent dat ze 14 jaar is en al bijna 14 jaar op de kinderboerderij woont omdat ze als nog kleiner dwerggeitje bij ons kwam.

Resa is een rustige, lieve geit die van knuffelen houdt en lekker nieuwsgierig kan zijn.