Frituurvet inzamelpunt.

Denk aan het milieu, lever je gebruikt frituurvet gratis in bij Zorg- en Kinderboerderij Wassenaar.

Zorg- en Kinderboerderij Wassenaar is begonnen met het inzamelen van gebruikte frituurvetten en -oliën in samenwerking met Green Oil Recycling. Frituurvet wordt helaas nog door veel mensen door het toilet gespoeld of bij het afval gegooid zonder dat er nagedacht wordt over de gevolgen voor het milieu.

Wat zijn de voordelen?

Door het inleveren van gebruikt frituurvet bij Zorg- en Kinderboerderij Wassenaar draag je bij aan een schoner milieu en voorkom je dat het frituurvet in het riool belandt, wat schadelijk is voor het milieu. Green Oil Recycling recyclet het frituurvet waardoor het een nieuw duurzaam leven krijgt als biobrandstof. 100 liter frituurvet recyclen staat gelijk aan een CO2 besparing van 235 gereden kilometers! Hier kun je dus persoonlijk aan bijdragen.

Naast dat we samen een bijdrage leveren aan een schoner milieu, steunen we daarnaast ook onze kinderboerderij. Voor iedere volle kliko gebruikt frituurvet doneert Zorg- en Kinderboerderij 10% van de waarde aan de kinderboerderij. Deze opbrengst wordt gebruikt om de kosten te financieren voor de verzorging van de dieren.

Hoe werkt het?

Inleveren is simpel. Giet het afgekoelde frituurvet terug in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de fles goed en gooi deze vervolgens in de kliko bij ons op het terrein.

Wat kan ik inleveren?

  • Frituurvet vloeibaar
  • Frituurvet vast
  • Frituurolie
  • Overige plantaardige oliën

Wat kan ik nog meer doen?

Vraag je vrienden/familie of zij nog gebruikt frituurvet hebben liggen en vraag of je dit mag meenemen. Hiermee help je je vrienden en familie af van hun gebruikt frituurvet, waar ze je ongetwijfeld dankbaar voor zullen zijn!

Voorbeeld van afbeelding