Onze dieren

Onze kinderboerderij heeft een diversiteit aan dieren. Zo zijn er diverse rassen van geiten en schapen, woont er een varken met de naam Boris en zijn de Fjordenpony Reyna, de Falabella’s (het kleinste paardenras ter wereld) en de shetlandpony’s Ricky, Mickey, Max, Honey en de van adel afkomstige ezel “Willem van Rodenburg” ook onze vaste bewoners.

Honey, Max en Mickey

Onze cavia’s wonen in een eigen dorp maar zijn er ook cavia’s met een eigen flat. Dat noemen wij de cavia knuffelplaats, en deze 8 dames kun je twee keer per week kunnen knuffelen.

Onze konijnen wonen in ons speciale ‘Konijnerama’ en vliegen de vogels in een prachtige volière. Onze kalkoen Guus woont samen met Boris in een eigen weide. Tussen de geiten en de schapen, waggelen onze ganzen Niels en Maarten gezellig mee. Sinds kort hebben we ook gezelschap van 4 mooie Smaragd eenden.

Op de kinderboerderij wordt geen fokprogramma gerealiseerd. Dit houdt in dat de dieren die hier ‘wonen’ een leven lang kunnen genieten van een goed verzorgd bestaan en bij ons, hun oude dag mogen slijten. Bij onze kinderboerderij gaat het om de welzijn van de dieren. Dit blijft een hoeksteen van onze filosofie.

Natuurlijk wordt zeer regelmatig het dierenbestand door onze dierenartsen gecontroleerd op gezondheid en fysieke toestand. Toch is op onze kinderboerderij ‘jong leven’ te zien. In het voorjaar dartelen lammetjes door onze dierenweide, zij verblijven bij ons op leen-basis.